Ga naar de inhoud

Spijt van je vaststellingsovereenkomst?

In ons vorige blog over de vaststellingsovereenkomst hebben wij verteld dat de werknemer na het aangaan van de vaststellingsovereenkomst 14 dagen de tijd heeft om zijn akkoord alsnog in te trekken. Juridisch heet dat: de vaststellingsovereenkomst ontbinden.

Het bericht moet binnen 14 dagen schriftelijk aan de werkgever worden gericht. De termijn gaat niet pas lopen vanaf de ondertekening van de vaststellingsovereenkomst, maar kan al eerder aanvangen. Bijvoorbeeld zodra er in e-mails een akkoord over is bereikt.

Mocht je als werknemer snel moeten handelen, hier is alle tekst die je nodig hebt:

Beste [werkgever],

Wij zijn een schriftelijke overeenkomst aangegaan waarmee mijn arbeidsovereenkomst met u wordt beëindigd per [datum]. Per vandaag ontbind ik deze beëindigingsovereenkomst. Onze arbeidsovereenkomst blijft dus bestaan. Ik ben beschikbaar voor de arbeid en ik maak aanspraak op mijn salaris.

[naam]

Een reden hoeft er niet in!

Contact
Heb jij een vaststellingsovereenkomst ontvangen of wil je meer weten over ontslag via een vaststellingsovereenkomst? Neem vrijblijvend contact met ons op om te horen wat wij voor jou kunnen betekenen.