In de media

Wij verschenen in:

Publicaties

Op NU.nl: Wie betaalt je salaris als je gaat staken?

Vuilnisophalers hebben hun bezems neergelegd, half maart kunnen we een landelijke ziekenhuisstaking verwachten en medewerkers in het streekvervoer gaan woensdag en vrijdag opnieuw staken voor een betere cao. Krijgt een staker salaris uitbetaald? NU.nl stelde Gerard een aantal vragen en schreef hier op 22 februari 2023 een artikel over.

Lees artikel

Op NU.nl: Dit kun je doen als je het oneens bent met de beoordeling van je baas

Voor de meeste werknemers is het aan het einde van het jaar weer tijd voor een functioneringsgesprek. Wat als je het helemaal niet eens bent met jouw beoordeling? NU.nl stelde een aantal vragen aan Gerard en schreef hier op 6 december 2022 een artikel over.

Lees artikel

In het Algemeen Dagblad: Sinterklaasrechtspraak op het werk: deze werkenden werden op staande voet ontslagen

Van het inleveren van verlofuren na het beledigen van een collega in een sinterklaasgedicht, tot ontslag vanwege het stelen van chocoladeletters. Ook rondom de verjaardag van Sinterklaas spelen er arbeidsrechtelijke zaken op de werkvloer. In het artikel van 5 december 2022 licht Gerard de vier meest spraakmakende zaken toe.

Lees artikel

In het Algemeen Dagblad: Mag de NS kantoorpersoneel vragen om mee te draaien als conducteur?

Bijna alle sectoren hebben last van een personeelstekort. Dit betekent dat sommige werknemers vaker moeten overwerken óf een geheel andere functie moeten uitvoeren. Zo wil de NS haar kantoorpersoneel inzetten als assistent-conducteur. Maar mag dat zomaar? AD stelde een aantal vragen aan Gerard en schreef hier op 1 november 2022 een artikel over.

Lees artikel

Op NU.nl: Mag een werkgever vragen naar je geaardheid?

Iemands genderidentiteit of seksuele oriëntatie hoeft natuurlijk niet op werk besproken te worden. Sterker nog: werkgevers mogen er niet eens naar vragen. Toch kan een medewerker zich uiteindelijk benadeeld voelen vanwege identiteit, voorkeur of achtergrond. Hoe zit dit precies en welke juridische stappen passen daarbij? NU.nl stelde een aantal vragen aan Gerard en schreef hier op 10 oktober 2022 een artikel over.

Lees artikel

In het Algemeen Dagblad: Mag je werkgever loon inhouden als je je ziek meldt? Dit zijn de regels voor ziekteverzuim

Corona, verkouden of een gebroken been. De ene dag voel je je kiplekker, en een dag later zit je ziek thuis. Wat zijn de rechten van werknemer en werkgever op het gebied van ziekteverzuim? AD stelde een aantal vragen aan Gerard en schreef hier op 19 mei 2022 een (*premium) artikel over.

Lees artikel